RomArt 2015

Participare la bienala de la Roma – RomArt 2015

Posted on Posted in Press Releases
Rome, Italy, May 2, 2015  

    Comunicat head

Sculptorul român Raluca Ghideanu va participa la bienala de artă și cultură din Roma – RomArt 2015

Raluca Ghideanu va expune la Roma, într-un stand propriu de zece metri pătrați, seria nouă de sculpturi ”The rest of me”, din piatră, metal și lemn, însoțită de reprezentări grafice și schițe ale lucrărilor.

Bucuresti, 05 Mai, 2015 –

Capitala italiană Roma este gazda bienalei de cultură si artă RomArt 2015, între 15 – 18 May 2015. Cea mai mare capitală mediteraneană devine în aceste zile capitala artei, prin pictură, sculptură, design, fotografie, video și artă digitală, precum și prin alte forme de artă.

Artiști talentați, atent aleși de către Comisia Științifică, vor expune în spații de cca 17,000 de metrii pătrați. Galeria va găzdui un număr de 5000 de lucrări, organizate în 8 secțiuni. La expozitie vor participa artiști din mai mult de 36 de țări, iar organizatorii vor oferi premii pentru cele mai bune 24 dintre lucrări. Expozitia de la Roma este un eveniment artistic și cultural internațional de mare importanță.

“Raluca Ghideanu este un exponent emblematic al noilor generații de artiști plastici din România. Absolventă a unui masterat în sculptură urmat în cadrul Universității Naționale de Artă din București (…) surprinde din prima instanță prin cutezanța gândirii plastice și, evident, a formelor, compozițiilor și ambientelor sculpturale pe care le-a imaginat în susținerea ideilor și enunțurilor teoretice. Este promotoarea unei viziuni plastice originale prin insolitul fluxului imaginativ și al juxtapunerii planurilor și referințelor realiste, arhetipale cu cele fantastice. O altă caracteristică importantă a creației sale plastice o reprezintă simplitatea aproape austeră a formelor inspirate din toate regnurile materiei vii înconjurătoare. La fel de relevantă este și iscusința cu care compune ansamblurile plastice pe care le imaginează, în forme de expresie – sculpturale îndeosebi – transpuse ingenios și vivant în diverse materiale, cu precădere lemnul și metalul brut. În general, lucrările Ralucăi Ghideanu pun în valoare cu o ingenuozitate și abilitate tehnică materiale lipsite de prețiozitate aproape minimaliste, dar pe care le înnobilează prin finisaje și intervenții care le sporesc expresivitatea și atractivitatea. (…)” – Corneliu Antim, critic de arta.

Mutumiri speciale : Cătălin Cherecheș, Marina Roman, Radu Boroianu, Virgil Nițulescu, Anda Cruceanu, Mariela Vanu, Corneliu Antim.

 
Despre RomArt 2015

RomArt 2015 este expoziția bienală gazduită la Roma în perioada 15 – 18 mai 2015. Site-ul oficial al bienalei este : www.romart.org

Despre Raluca Ghideanu

Raluca Ghideanu este sculptorită de origine română. Mai multe informații despre Raluca se pot găsi pe site-ul ei personal : www.ralucaghideanu.ro

 

Mai multe informatii

Mai multe informații despre participarea la expozitie pot fi obținute folosind datele de contact ralucaghideanu@yahoo.com

Raluca Ghideanu” si “MyArt by Raluca Ghideanu” sunt marci inregistrate ale artistului.

 

Parteneri

 comunicat foot